Chleb pszenny 0,5 kg 1,70 zł
Chleb pszenny 0,5 kg za 1,70 zł kosztu składników, coś wspaniałego z dnia 24 grudnia 2021
...Cebularz lubelski 0,54 zł/szt
Cebularze to charakterystyczna wizytówka Lublina. Można je znaleźć praktycznie w każdej lubelskiej piekarni i w sklepie z pieczywem. Kuszą wyglądem i zapachem. Szczegóły na stronie m...
Chałka z 6 linek 1 kg 4,70 zł
Chałka z 6 linek o wadze 1 kg za 4,70 zł za składniki na dzien 29 stycznia 2023. Zrób ją sam, w żadnej piekarni takiej nie kupisz. Czas poświecony to tylko 2h.
<...
Figurki świąteczne 0,87 zł/szt.
Precle Polskie 0,47 zł/szt.
Ciabatta
Mało kto wie, że znana poza granicami Włoch ciabatta nazewniczo znaczy tyle co "kapeć". Ciabattę piecze się z mąki pszennej i drożdży. Jest wydłużonym, szerokim i płaskim białym chlebe...
Focaccia
Nim powstała pizza musiała być już znana focaccia. Focaccia to rodzaj pieczywa, używanego jak podstawa pizzy. Każdy region we Włoszech ma swoją odmianę focaccii: jedne są suchym plackiem ...
Strucla makowa
Zrobienie strucli makowej nie jest skomplikowane, ale jest niestety pracochłonne. Nie mniej jednak daje dużo satysfakcji szczególnie jeśli sami zrobimy masę makową, nie ulegając pokusie kupi...
Nasz Chleb
- Szczegóły
- Kategoria: Aktualności
- Opublikowano: sobota, 15 marzec 2014 08:47
Nasz Chleb to chleb bez polepszaczy i sztucznych dodatków.
Podstawowymi składnikami Naszego Chleba to woda i mąka. Ponadto, sól i drożdże, oraz inne składniki naturalne podwyższające jego walory smakowe np.:produkty zbożowe, roślinne, tłuszcze, pod warunkiem, że same nie zawierają żadnych sztucznych dodatków.
- Jest to serwis do dzielenia się przepisami na chleb wypiekany w domu metodami tradycyjnymi.
- Ponadto, serwis o jakości chleba, który kupujemy na co dzień.
- Jeżeli jesteś piekarzem amatorem, pieczesz chleb w domu lub masz piekarnię i pieczesz chleb metodami tradycyjnymi bez sztucznych dodatków i polepszaczy, leży Ci na sercu jakość naszego chleba, dodaj tu swój przepis, aby inni mogli z niego skorzystać.
- Dodaj tu swój przepis amatorski lub adres piekarni jej asortyment, aby popularyzować tradycyjny chleb.
- Jeżeli znasz tradycyjne technologie piekarstwa, wiesz o sprzęcie i składnikach, które wpływają na jakość naszego chleba, podziel się tą wiedzą z innymi na forum lub blogu tego serwisu.
- Gdy zdarzy Ci się kupić chleb o złej jakości, podziel się tu tą informacją z nami.
- Gdy masz wątpliwości co do jakości chleba własnego wypieku możesz ją sprawdzić na tej stronie.
- Wybranym użytkownikom oferujemy stworzenie internetowej wizytówki w tym serwisie, a także bezpłatną pocztę elektroniczną.
Cebularz lubelski w rejestrze chronionych nazw geograficznych
- Szczegóły
- Kategoria: woj.lubelskie
- Opublikowano: sobota, 03 sierpień 2019 07:42
Chleb prądnicki w rejestrze chronionych nazw pochodzenia i chronionych oznaczeń geograficznych
- Szczegóły
- Kategoria: woj.małopolskie
- Opublikowano: niedziela, 21 lipiec 2019 08:14